Zoeken

Al Hoceima geen gemilitariseerd gebied volgens minister van Binnenlandse Zaken

28 mei 2017 - 17:30 - Marokko

©

Tijdens de protesten die al maanden aan gang zijn in Al Hoceima wordt regelmatig de demilitarisatie van de regio gevraagd. Minister Abdelouafi Laftit van Binnenlandse zaken heeft er opnieuw aan herinnerd dat dat al het geval is sinds 1959.

Voor de minister werd de Dahir 1958 waarin de regio Al Hoceima werd gedefinieerd als een militair zone, een jaar later, in 1959, al ingetrokken na de bekendmaking van het koninklijk besluit over de administratieve indeling van het land.

« Wat betreft de beweringen over een ‘militarisering Dahir’ in de provincie Al Hoceima moet opnieuw worden benadrukt dat de Dahir 1-58-381 die de provincie tot militaire zone verklaarde werd ingetrokken en geannuleerd na de afkondiging van de Dahir 1959 over de administratieve indeling van het Koninkrijk ». Dat verklaarde de minister tijdens een bijeenkomst met vertegenwoordigers van de verenigingen van ouders van leerlingen in de provincie.

Abdelouafi Laftit herinnerde er tevens aan dat niet alleen Al Hoceima toen als een militaire zone werd beschouwd. Ook voor de provincie Meknes was dat het geval van 1958 tot 1959.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team