Zoeken

Deal Sofyan Amrabat en Manchester mislukte bijna door onverwacht probleem

6 september 2023 - 11:00 - Sport

©

Na meerdere weken onderhandelen heeft Manchester United op de laatste dag van de zomertransferperiode Sofyan Amrabat weten binnen te halen. Even werd echter gevreesd dat de medische keuring de transfer van de Marokkaanse international zou doen mislukken.

Sofyan Amrabat is op huurbasis overgekomen van ACF Fiorentina tot juni 2024, voor een transfersom van 10 miljoen euro en een optie tot koop. Een deal die is beklonken door Matt Hargreaves, de onderhandelaar van de Engelse club, die aan het einde van de zomertransferperiode met een privéjet naar Florence vloog. Vanwege de urgentie moest de Marokkaanse middenvelder zijn medische keuring in Italië ondergaan, waarbij het personeel een rugprobleem constateerde, meldt The Athletic. Een probleem waarvoor hij in december pijnstillende injecties had gekregen tijdens de kwalificatie van Marokko voor de halve finales van het WK-2022 in Qatar. Zijn rugproblemen werden uiteindelijk niet ernstig genoeg geacht om zijn vertrek naar het Verenigd Koninkrijk te belemmeren.

Lees ook: Officieel: Sofyan Amrabat naar Manchester United

De Atlas Leeuw is blij met zijn overstap naar de Red Devils. "Het is een enorme eer om een speler van Manchester United te worden. Ik heb geduld moeten hebben om tot dit moment te komen, maar ik ben iemand die altijd naar zijn hart luistert en ik vertegenwoordig nu de club van mijn dromen," zei hij na zijn transfer. Sofyan Amrabat belooft ak zijn energie in het team te steken.

Lees ook: Last minute bod voor Sofyan Amrabat

De 27-jarige middenvelder toont optimisme. "Ik weet precies hoe Erik ten Hag graag werkt en wat hij van zijn spelers verwacht. Zijn coaching en advies hebben me geholpen mijn speelvaardigheden te ontwikkelen aan het begin van mijn carrière. Ik weet dat hij me zal helpen om het beste uit mezelf te halen, zodat ik de groep dit seizoen kan helpen slagen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team