Zoeken

Spanje weigert uitlevering pedofiel Daniel Galvan Fina aan Marokko (update)

14 november 2013 - 11:39 - Wereld

©

Marokko en Spanje bereikten eerder deze week een akkoord om Daniel Galvan Fina de rest van zijn 30-jarige straf in een Spaanse gevangenis te laten uitzitten. De pedofiel was in juli vrijgekomen na een koninklijk pardon van Mohammed VI.

Volgens een verklaring van het Spaanse ministerie van Justitie, heeft de ministerraad vrijdag ingestemd met de overeenkomst.

Het Spaanse hooggerechtshof (Audiencia Nacional) moet zich alsnog uitspreken over de uitlevering. De kans dat het hof toch voor een uitlevering kiest, is miniem. Spanje levert namelijk net zoals Marokko, haar onderdanen niet uit.

Daniel Galvan Fina werd op 5 augustus gearresteerd nadat Marokko een internationaal arrestatiebevel tegen hem had uitgevaardigd.

In 2011 was de man tot 30 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor de verkrachting van elf kinderen in Kenitra. Na de intussen ingetrokken gratie, verliet hij Marokko vrijwel onmiddellijk voor Spanje, waar hij in Murcia werd aangehouden.

Update 14 november

De Spaanse justitie heeft zich donderdag tegen de uitlevering van Daniel Galvan Fina uitgesproken. Het Spaanse hooggerechtshof verwijst naar zijn Spaanse nationaliteit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team