Zoeken

Marokko vraagt uitlevering pedofiel Daniel Galván Fina

4 september 2013 - 15:51 - Wereld

©

Het Marokkaanse ministerie van Justitie heeft aan Spanje alle nodige documenten overhandigd, voor de uitlevering van de Spaanse pedofiel Daniel Galván Fina.

In de documenten, ingediend door openbare aanklager bij het Hof van beroep van Kenitra, vraagt Marokko de uitlevering van Galvan Fina, zodat hij opnieuw kan worden berecht. Een tweede voorgestelde optie, is dat de pedofiel zijn gevangenisstraf in Spanje uitzit.

Eind juli had Mohammed VI gratie verleend aan 48 Spanjaarden. Onder hen bevond zich Daniel Galvan Fina, een Spaanse pedofiel dat in 2011 in Kenitra tot 30 jaar gevangenis was veroordeeld voor de verkrachting van elf kinderen. Ook moest hij aan elk van zijn slachtoffers 50.000 dirham betalen, wat hij nooit heeft gedaan.

De man kwam na slechts anderhalf jaar in de gevangenis vrij en wist Marokko in een recordtijd en met een verlopen paspoort via Sebta te verlaten.

Hij werd opnieuw gearresteerd op 5 augustus, na een nieuwe klacht over de verkrachting van een Spaans meisje. Sindsdien wordt Galvan Fina in de Soto del Real gevangenis in Madrid vastgehouden. De nieuwe misbruikzaak ontkende hij enkele dagen geleden voor de rechter. Het zou om een afrekening gaan tussen hem en de vader van het meisje, nu 14.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team