Zoeken

Spaanse pedofiel Daniel Galvan Fina gearresteerd - update

5 augustus 2013 - 15:00 - Marokko

©

De Spaanse pedofiel Daniel Galvan Fina, belandt mogelijk terug in de gevangenis. In Marokko is een sterke controverse ontstaan nadat hem eind juli een Koninklijk gratie werd verleend.

Door de hevige protesten in het land, besloot Mohammed VI zondag zijn gratie in te trekken. Volgens Spaanse media werd deze beslissing genomen na overleg tussen de Marokkaanse en Spaanse autoriteiten.

Daniel Galvan Fina wist Marokko in minder dan 24 uur te verlaten, ondanks een verlopen paspoort. De man bevindt zich naar alle waarschijnlijkheid in Spanje en zal niet worden uitgeleverd aan Marokko. Spanje levert, net zoals Marokko, haar eigen onderdanen namelijk nooit uit.

Wel zou de man de rest van zijn 30-jarige celstraf voor de verkrachting van 11 kinderen, in Spanje kunnen uitzitten. Minister Mustapha Ramid van Justitie werd door het koninklijk kabinet verzocht de zaak met zijn Spaanse ambtgenoot te bespreken.

Daniel Galvan Fina was in mei 2011 veroordeeld wegens "pornografie en seksueel misbruik" van kinderen. Aan elk van zijn slachtoffers, allen van 3 à 15 jaar oud, wordt hij ook veronderstelt een schadevergoeding van 50.000 dirham te betalen.

Update: Na de uitlevering van een internationaal arrestatiebevel door Marokko, is Daniel Galvan Fina maandagnamiddag in de Spaanse stand Murcia gearresteerd en in de gevangenis gezet.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team