Zoeken

Alcoholverkoop daalt sterk in Marokko

12 september 2014 - 22:48 - Economie

©

In Marokko is de verkoop van alcohol en vooral van wijn sterk afgenomen in de laatste maanden. Oorzaak van deze daling is een beslissing van supermarktketen Marjane om geen alcohol meer te verkopen en de recente stijging van de belasting op alcohol.

Marokkaanse krant La Vie Eco doet melding van een 18%-daling van de "legale verkoop" van alcohol in het land in de eerste acht maanden van het jaar. Vergeleken met dezelfde periode in 2013 daalden de verkopen van 760.000 naar 623.000 hectoliter.

De dalende trend treft vooral wijn, met een omzet die bijna is gehalveerd (-46,14%) tussen januari en augustus. Een kenner van de sector die liever anoniem blijft, vertelde aan de krant dat de slechte resultaten te wijten zijn aan de beslissing van Marjane om de verkoop van alcohol definitief te stoppen.

Marjane Holding heeft een dertigtal winkels in Marokko. De groep was in 2012 begonnen met alcohol uit de rekken te halen in enkele winkels om veiligheids- en niet religieuze redenen. Deze zomer werd de maatregel uitgebreid aan alle winkels.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team