Zoeken

Dakloze Saïd twee jaar lang gegijzeld

23 augustus 2020 - 13:18 - Wereld

©

Saïd werd in het noorden van Frankrijk geboren. Hij was dakloos toen hij in de val werd gelokt door een man uit Escautpont, zijn geboortestad. Saïd werd ruim twee jaar gegijzeld.

Het slachtoffer was in 2018 door zijn beul uitgenodigd om te komen eten. De man beloofde hem een onderdak en eten, gewoon omdat ze uit dezelfde stad afkomstig waren. Saïd mocht in de schuur slapen. Daar werd hij twee jaar vastgehouden vanwege zijn kleine uitkering.

De man die hem onderdak had aangeboden ontving zijn uitkering in zijn plaats. Hij had zijn weinige spullen en bankkaart afgenomen. Saïd kreeg bijna nooit eten en dronk zijn eigen urine om te overleven.

Twee oude vrienden van Saïd hoorden enkele weken geleden over zijn situatie. Abdelmalik en Ali stapten zelf naar de woning op 2 augustus en troffen hem in de schuur aan. Hij was erg vermagerd en zag er moe uit.

Enkele dagen na zijn vrijlating besloot Saïd aangifte te doen bij de politie. Hij vertelde dat de schuur open was maar dat hij de moed niet had gehad om te vertrekken. Hij was doodsbang en wist niet waar hij naartoe moest. Hij stelt twee keer in twee jaar tijd door zijn beul te zijn mishandeld. Een onderzoek werd gestart maar er werden nog geen arrestaties verricht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team