Zoeken

Criminele organisatie ’verkocht’ Marokkanen in Spanje

26 oktober 2020 - 12:20 - Wereld

©

Een Roemeense criminele organisatie gespecialiseerd in de uitbuiting van illegale migranten, is door de Spaanse politie opgerold.

Persagentschap EFE bericht dat de leden van de organisatie migranten, voornamelijk afkomstig uit Marokko, voor een bedrag van 3000 euro verkochten.

Naast Marokko kwamen de slachtoffers uit andere land van Noord en sub-Sahara Afrika, maar ook uit Moldavië, Roemenië en Oekraïne. Spaanse landbouwers betaalden tot 3000 euro voor de migranten, die vervolgens gedwongen werden om in de velden te werken.

De organisatie werkte steeds op dezelfde manier. Eenmaal in Spanje werden de identiteitsdocumenten van de slachtoffers afgenomen. Ze werden vervolgens in vervallen panden ondergebracht, waar ze werden gegijzeld, bedreigd en mishandeld. Volgens de Spaanse autoriteiten kregen ze in ruil voor hun werk enkele euro’s om te eten.

Assabah bericht dat de mensenhandelorganisatie vanuit Vega Del Guadalquivir in Sevilla werkte. Drie huizen en een kantoor werden door de politie doorzocht. Documenten die de samenwerking van de organisatie met een door een Roemeen bestuurde internationaal mensenhandelnetwerk bevestigden, werden in beslag genomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team