Zoeken

Marokko bouwt 12 steden van beroepen en vaardigheden

22 december 2020 - 17:00 - Economie

©

Het project ’12 steden van beroepen en vaardigheden’ gaat in april 2021 van start, kondigt L’Economiste aan. Het grootschalig project heeft een groot budget nodig van 3,5 miljard dirham en moet trainingscentra creëren voor jongeren.

Voor het OFPPT is het een uitgelezen kans om doelgerichte trainingen aan te bieden. Normaliter ontvangt het instituut een budget tussen de 250 en 300 miljoen dirham. Dankzij het koninklijk project zullen moderne opleidingsscholen kunnen worden gebouwd om doelgericht onderwijs aan te bieden met het oog op de toekomst.

In twaalf steden zullen deze trainingscentra te vinden zijn. Het gaat voornamelijk om beroepsopleidingen. Op deze manier wil de overheid mensen aanmoedigen om voor een beroepsopleiding te kiezen. Inmiddels zijn er vijf scholen in de maak in Agadir, Nador, Laayoune, Tangier en Beni Mellal.

In Rabat zal het opleidingsinstituut gelokaliseerd zijn in Tamesna. Het is nog afwachten op een aantal goedkeuringen en dan kunnen zij ook gaan starten. In Casablanca zal een centrum komen in de wijk Nouaceur. In Marrakech en Dakhla gaat de bouw van de opleidingscentra in januari van start. Fez en Draa-Tafilalet zijn de tiende en de elfde steden waar zo’n centrum komt. Als laatste komt Guelmim-Oued Noun aan de beurt. Daar is het grond nog niet beschikbaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team