Zoeken

Essaouira in top 10 beste bestemmingen 2018

31 oktober 2017 - 15:00 - Marokko

©

Essaouira staat in de nieuwe top tien van beste bestemmingen in de wereld in 2018 van Lonely Planet.

De uitgever van de reisgids Lonely Planet publiceert jaarlijks een selectie van beste steden, bestemmingen, regio’s en toeristische landen in de wereld. Dit jaar staat Essaouira op de zesde plaats van "Best value destinations" in de gids "Best in Travel 2018".

Bovenaan de lijst staat de stad Tallinn in Estland. Als tweede beste bestemming raadt de gids het eiland Lanzarote in Spanje aan. Daarna volgen Arizona in de Verenigde Staten, La Paz in Bolivia, Polen en Essaouira, enige Arabische en Afrikaanse bestemming in de lijst.

Dankzij haar natuurlijke, historische en culturele rijkdommen is Essaouira in de afgelopen jaren een populaire toeristische bestemming geworden. De Medina, werelderfgoed van de UNESCO, het eiland Mogador, haar haven uit de achttiende eeuw en stranden die perfect zijn voor watersporten, maken van de stad een uitzonderlijke toeristische bestemming.

Essaouira is ook heel bekend bij liefhebbers van windsurfen en kitesurfen, dankzij de krachtige winden die bijna constant in de baai blazen en vanwege de jaarlijkse organisatie van een etappe van de wereldkampioenschappen kitesurfen.
 
De Medina van Essaouira, vroeger bekend als Mogador, is tevens een uitzonderlijk voorbeeld van een versterkte stad van de midden-achttiende eeuw.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team