Zoeken

Marokko verlaagt drastisch prijs mondmaskers

7 mei 2021 - 19:40 - Economie

©

De Marokkaanse regering heeft besloten de maximumprijs van maskers voor medisch gebruik drastisch te verlagen. Het ministerie van Economie, Financiën en Hervorming van de Administratie heeft daarvoor een decreet uitgevaardigd.

Dit besluit van het ministerie van Economie, Financiën en Hervorming van de Administratie is bekendgemaakt in het laatste Officiële Bulletin, meldt 2M. Het betreft het nieuwe prijsplafond voor medische mondkapjes. De nieuwe maximumprijzen voor maskers zijn beduidend lager dan vastgesteld in 2020.

Er moet nu 2 dirham worden betaald voor de aankoop van een chirurgisch masker in plaats van 5 dirham en 5 dirham voor een masker "FFP2" zonder ventiel in plaats van 30 dirham. De prijs van het masker "FFP2" met ventiel is van 70 dirham naar 15 dirham gegaan. Deze nieuwe prijzen blijven ongewijzigd gedurende de gehele periode van de noodtoestand op gezondheidsgebied.

In Marokko zijn er tot op 4 mei 512.285 corona-besmettingen gemeld. Daarnaast zijn er ook 499.089 genezingen en 9038 overlijdens.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team