Zoeken

Corrupte kaïd Salé krijgt belachelijke boete

2 februari 2014 - 22:53 - Marokko

©

Een kaïd uit de regio van Salé werd tot een kleine 1000 dirham boete veroordeeld. De man werd betrapt toen hij 10.000 dirham smeergeld aannam.

De ambtenaar werd in de val gelokt door de eigenares van een klein atelier in Bouknadel. De kaïd en de mqadem hadden haar 10.000 dirham gevraagd, anders zou haar atelier worden gesloten wegens constructiefouten. De vrouw verwittigde het Openbaar ministerie en de politie, die de twee mannen op heterdaad betrapten.

De rechter sprak een boete van 1000 dirham uit tegen de twee corrupte ambtenaren, een kleine straf gezien het slachtoffer haar 10.000 dirham nooit heeft teruggekregen. Deze werden in beslag genomen door de rechtbank.

Volgens Transparency Marokko zijn de Binnenlandse Zaken, de justitie, de politie, de gezondheid en huisvesting, de meest corrupte staatsinstellingen in Marokko. Het land bezet hierdoor de 88e plaats wereldwijd in de corruptie-ranking van Transparency International. De organisatie schat dat Marokko door de corruptie ruim 1,5 miljard dollar verliest.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team