Zoeken

Belgische Marokkaan filmt corrupte ambtenaren met pen camera

12 februari 2014 - 17:31 - Marokko

©

Vier ambtenaren verantwoordelijk voor de etnische gronden, een ambtenares van het ministerie van Binnenlandse Zaken en een Kaïd uit Oulad Tayeb, moeten op 27 februari voor de rechter verschijnen in Fez. Zij werden aangeklaagd door een Belgische Marokkaan voor corruptie.

In zijn klacht stelt het slachtoffer aan elk van de verdachten tussen 5000 en 10.000 dirham smeergeld te hebben betaald, om een administratief document te verkrijgen in verband met een stuk grond van 300m². Dat meldt Akhbar Al Yaoum.

De ambtenaren zeggen het slachtoffer te zijn van een samenzwering. De vier mannen bevinden zich in voorlopige hechtenis terwijl de ambtenares van het ministerie onder gerechtelijk toezicht werd geplaatst.

Benaissa El Ouali, voormalige Marokkaanse politieagent, bevond zich in Fez om administratieve redenen. Hij wenste een huis te bouwen op een perceel dat hem toekomt volgens de etnische grondwetgeving. Hij gebruikte een pen camera om de corrupte ambtenaren erin te luizen.

Oulad Tayeb staat bekend om haar corrupte vastgoedsector. De prijs van een - gratis - administratief document kan oplopen tot 50.000 dirham.

Etnische gronden zijn collectieve gronden die tot de lokale gemeenschap behoren. Traditioneel worden deze gronden verdeeld tussen de mannelijke erfgenamen van de stam die er woont.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team