Zoeken

Corrupte rechter pleegt zelfmoord in Marokko

5 maart 2014 - 21:39 - Marokko

©

Een rechter uit El Jadida werd maandag dood aangetroffen in Casablanca. De man was aangeklaagd voor corruptie en mocht niet meer als rechter werken. Twee weken geleden had hij een zelfmoordpoging gedaan door gif te slikken.

Zijn ontslag was in maart 2013 besloten nadat zijn naam was genoemd in twee corruptiezaken. Sindsdien leed hij aan een ernstige depressie. Volgens Akhbar Al Yaoum overleed hij aan de gevolgen van deze depressie en de gif dat hij had geslikt.

In de eerste corruptiezaak was hij in de val gelokt door een Marokkaan uit België, aan wie hij 10.000 dirham had gevraagd. Hij werd op heterdaad betrapt door de politie en de Inspectiedienst van het Ministerie van Justitie toen hij het geld ontving.

De tweede zaak, veel ernstiger, betreft een drugsdealer. De rechter ontving van hem 780.000 dirham om zijn naam te verwijderen van de lijst van gezochte criminelen in Marokko.

Om dergelijke drama’s te voorkomen heeft het ministerie van Justitie besloten om de lijst met de namen van in 2013 geschorste corrupte rechters niet openbaar te maken. Vorig jaar was dat wel het geval geweest.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team