Zoeken

Coronavirus: Salé op slot

17 augustus 2020 - 17:50 - Marokko

©

Door de stijging van het aantal coronabesmettingen in de stad, hebben de autoriteiten in Salé spoedmaatregelen getroffen. Sinds vrijdag zijn alle stranden en vijf grote wijken in de stad volledig afgesloten.

Le360 bericht dat de wijken Sala El Jadida, El Andalous, Hay El Inbiaat, Hay Errahma en Laayayda terug op slot zijn om de verspreiding van het coronavirus te remmen. Ook het verkeer is deels verboden.

De autoriteiten hebben bovendien besloten om cafés, restaurants, speel- en sportzalen, hamams, kapsalons en sportvelden te sluiten. Voedingswinkels en groenteverkopers mogen tot 17 uur werken.

Volgens een woordvoerder van de prefectuur van Salé is de sluiting van de stranden het gevolg van de niet naleving van de basisregels in de strijd tegen het virus. Het onverschillig gedrag van de bevolking is volgens de verantwoordelijke de oorzaak van de verslechtering van de epidemiologische situatie in de stad en de rest van het land.

De autoriteiten in Salé moesten gedwongen kiezen tussen de vrijheid van verplaatsing en het leven van de burgers. "Ze kozen voor de eerste oplossing", aldus de woordvoerder.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team