Zoeken

Marokko: vrees voor piek coronabesmettingen door Eid Al Mawlid

29 oktober 2020 - 18:40 - Marokko

©

De feestdag Eid Al Mawlid die dit jaar samenvalt met de schoolvakanties kan voor een explosie in het aantal coronagevallen zorgen in Marokko. Volgens dokter Tayeb Hamdi, gezondheidsbeleid onderzoeker, zou dit na de feestdag kunnen leiden tot een "lichte lockdown."

Er wordt gevreesd voor een piek in het aantal covid-19 besmettingen nu Marokkanen op deze feestdag hun familie elders in het land gaan bezoeken. Op de bus- en treinstations is er al een toename te zien van het aantal reizigers. Wel is het zo dat de meeste steden strenge maatregelen hebben ingevoerd voor het verkeer dat de stad in en uit gaat. Zo zijn er in Rabat checkpoints opgezet om de identiteit van de reizigers te controleren en om te controleren uit welke stad zij afkomstig zijn en of zij van de lokale autoriteiten aldaar toestemming hebben gekregen om te reizen, meldt L’Opinion.

De Marokkaanse autoriteiten vrezen voor een toename van het aantal besmettingen zoals dat ook het geval was na Eid ul-Adha. Toen volgde er een piek waardoor het totaal aantal besmettingen in Marokko boven de 200.000 uitkwam.

Volgens Hamdi gaat Marokko moeilijke dagen tegemoet. De dokter verwacht dat het aantal besmettingen en doden zeker gaat stijgen in de komende week. "Onder de huidige omstandigheden zullen we naar verwachting een toename zien van het aantal sterfgevallen, dat kan oplopen tot 150 gevallen per dag, behalve als er onmiddellijk wordt overgegaan tot drastische maatregelen zoals een lockdown," zegt Hamdi.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team