Zoeken

Nieuwe controverse over GMT+1-tijd in Marokko

24 september 2022 - 08:00 - Marokko

©

Marokkaans Kamerlid Nezha Mekdad, heeft ter gelegenheid van de start van het nieuwe schooljaar, minister Chakib Benmoussa van Onderwijs en Sport opnieuw aangesproken over de GMT+1 tijdregeling die nu geldt in Marokko.

De uurwisseling blijft voor controverse zorgen in Marokko. In een schriftelijke vraag heeft Kamerlid Nezha Mekdad, lid van de Commissie Sociale zaken in de Eerste Kamer, de minister van Onderwijs en Sport opgeroepen om rekening te houden met de bezorgdheid van ouders en voogden van kinderen, om een aangepaste uurregeling voor scholen in te voeren, met name op het platteland.

Lees ook: Marokko overweegt definitieve terugkeer naar GMT

Al Ahdath Al Maghribia bericht dat Mekdad in haar vraag verwijst naar de negatieve effecten van de uurwisseling op de burgers, "met name ouders en voogden van schoolgaande kinderen die geen andere keuze hebben dan hun kinderen in het donker in de vroege ochtend naar school te vergezellen en hen in dezelfde omstandigheden op te halen aan het einde van de schooldag".

Lees ook: GMT+1 nog steeds omstreden in Marokko

Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat het behoud van de GMT+1 tijd gevolgen heeft op de psychologische en fysieke gezondheid van schoolgaande kinderen, voornamelijk in plattelandsgebieden, met name een gebrek aan concentratie, aldus Mekdad.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team