Zoeken

Marokko: GMT+1 tijd zorgt weer voor discussie

5 oktober 2022 - 09:00 - Marokko

©

Zelfs na vier jaar blijven de meningen in Marokko verdeeld over de definitieve overschakeling op GMT+1. Vorige week ging de oppositie opnieuw op de barricaden tegen deze regeling, met het argument dat het besluit van de regering meer nadelen dan voordelen heeft.

Ondanks de verklaringen van de regering heeft de bevolking opnieuw geprotesteerd tegen de permanente invoering van de zomertijd in Marokko. Deze tijd zou verschillende milieu- en economische voordelen opleveren, volgens de regering.

Lees ook: Marokko overweegt definitieve terugkeer naar GMT

Dit argument werd opnieuw weerlegd door enkele demonstranten die een verontrustend beeld gaven van de uitvoering van het decreet. In het parlement riepen drie fracties de regering op om het decreet, dat in verschillende aspecten nadelig werd genoemd, niet toe te passen. De reacties kwamen van de PPS, de MP en de USFP.

Als argumenten wijzen deze partijen op de negatieve economische en sociale gevolgen van GMT+1. Zij menen dat de uurwisseling verantwoordelijk is voor de toename van agressie op de openbare weg, slaapstoornissen, een hoger verbruik van elektriciteit en koolwaterstoffen, de toename van verkeersongevallen, enz.

Lees ook: GMT+1 nog steeds omstreden in Marokko

Parlementariërs die verlangen naar de GMT-tijd, stellen dat de actuele tijdzone een aanzienlijke invloed heeft op de productiviteit in de bouw en de landbouw. Daar beginnen de meeste beroepen vroeg in de ochtend. Om nog maar te zwijgen van het moreel van de Marokkanen, die sinds de definitieve overschakeling naar zomertijd, steeds vaker een ochtendhumeur hebben.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team