Zoeken

Miljard dollar voor contraspionage Marokko

17 oktober 2012 - 13:46 - Marokko

©

Het Directoraat-generaal voor Onderzoek en Documentatie (DGED), wordt binnenkort de meest krachtige intelligentie en contraspionagedienst in Noord-Afrika.

Het DGED, wil de grootste en meest georganiseerde intelligentie netwerk in de Maghreb oprichten, na de veranderingen voorgekomen in Marokko en in de rest van de Maghreb tijdens de Arabische lente.

Om dit uit te voeren, heeft het DGED een miljard dollar per jaar nodig en rekent daarvoor op financieringen vanuit de Golfstaten.

In de toekomst wil de Marokkaanse intelligentie ook nauwer gaan samenwerken met contraspionagediensten in de Golfstaten, om zowel Marokko als de Goldlanden beter te beschermen.

De zaak zou worden besproken door Koning Mohammed VI tijdens zijn tour in de Golfregio. Ook veranderingen in de samenwerking van Marokko met de Gulf Cooperation Council worden verwacht.

Het DGED, afdeling dat afhangt van het koninklijk paleis, wordt sinds 2005 door Mohamed Yassine Mansouri geleid, een voormalige klasgenoot van Koning Mohammed VI.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team