Zoeken

Medewerker consulaat Spanje in Nador doet aangifte tegen Said Chramti

25 oktober 2015 - 21:20 - Gemeenschap

©

Een medewerker van het consulaat van Spanje in Nador wil Marokkaanse activist Said Chramti voor de rechter slepen voor smaad. Chramti noemde de Marokkaanse medewerker een spion van Spanje.

Mustapha M. heeft een klacht ingediend bij de rechtbank van Nador volgens de krant El Faro die de klacht mocht bekijken. In het document wordt Said Chramti ervan beschuldigd de agent in een bericht op Facebook een "Spaanse spion" te hebben genoemd. Chramti stelt dat hij het bericht enkel had gedeeld en dat het door een andere activist voor de bevrijding van Sebta en Melilla was geschreven.

Het bericht bevatte een foto van de Spaanse minister van Binnenlandse zaken die een Spaanse diplomaat in Nador begroette. Bij de foto stond geschreven dat de diplomaat, raadgever Binnenlandse zaken bij de ambassade van Spanje in Rabat, in Marokko informatie moest verzamelen over de strijd tegen het terrorisme, illegale immigratie en drugshandel. Op de foto stond echter ook Mustapha M. Rond zijn gezicht was een cirkel getekend. De tekst legde uit dat hij werkinspecteur is en met de raadgever samenwerkte, wat insinueerde dat hij een spion was.


De consul van Spanje in Nador bevestigde aan de krant dat Mustapha M. met het consulaat samenwerkte als werkinspecteur. Chramti houdt echter vol. "We hebben foto’s gedeeld van al degenen die we van spionage verdenken."

De beweging van Chramti voor de bevrijding van de twee enclaves werd in juni 2014 ontbonden maar blijft actief op sociale netwerken. De voormalige voorzitter van de beweging, Yahya Yahya, had beloofd Spanje niet meer lastig te vallen over de enclaves. Chramti had kort daarop aangegeven dat hijzelf de strijd niet opgaf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team