Zoeken

Arm consul Marokko in Almeria gebroken na aanval

16 augustus 2017 - 16:30 - Marokko

©

De consul van Marokko in het Spaanse Almeria werd eind juli door een man binnen het consulaat aangevallen. Hij houdt er een gebroken arm aan over.

De man die hem aanviel, een 29-jarige Marokkaan, beschuldigde de consul ervan hem geen paspoort te hebben willen verstrekken. Hij woont sinds enkele maanden in de regio en leefde eerder in Noorwegen waar zijn vrouw en zoon zich nog steeds bevinden.

Volgens La Voz de Almeria bezocht de man het consulaat al in februari dit jaar. Er werd hem een bewijs van woonst gevraagd. Hij vertelde toen aan de consul dat zijn paspoort door de politie in Valencia was afgenomen en dat hij al zijn andere identiteitsdocumenten aan een advocaat had toevertrouwd. De consul antwoordde toen dat hij hem geen paspoort mocht geven omdat hij eerst zijn situatie in orde moest brengen.

Het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse zaken is op de hoogte gebracht van de situatie en een onderzoek is aan de gang. De politie verdenkt de man van terroristische activiteiten. Het consulaat heeft tevens besloten om alle bezoekers te controleren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team