Zoeken

Marokkaan pleegt zelfmoord met vier kinderen uit wanhoop in Italië

23 oktober 2017 - 17:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Een Marokkaanse man en zijn vier kinderen zijn afgelopen vrijdag bij een woningbrand in de Italiaanse stad Como op 35 kilometers van Milaan omgekomen.

De 49-jarige vader, zijn 11-jarige zoon en 3-jarige dochter overleden ter plekke. Twee meisjes van 5 en 6 jaar bezweken iets later aan hun brandwonden in het ziekenhuis.

Volgens de consul generaal van Marokko in Milaan lukte het de vader niet meer om zijn kinderen te voeden. Hij had onlangs zijn baan verloren en zijn vrouw lag in het ziekenhuis met psychische problemen. De vader maakte van de afwezigheid van zijn vrouw gebruik om hun appartement in brand te steken.

Het koppel had ernstige financiële moeilijkheden en werd al jaren door de sociale diensten gevolgd en geholpen. De huur van hun appartement werd door een plaatselijke vereniging betaald.

In een brief aan lokale media sprak de vader medio september nog zijn wanhoop uit en hoopte hulp te krijgen. "Ik ben een 50-jarige vader en woon met mijn kinderen van 3, 5, 7 en 11 jaar oud. De oudste van hen is een jongen. Dit is mijn verhaal: ik woon al negen maanden bij hen. Mijn vrouw is depressief en zit momenteel in een psychiatrische instelling. De rechter heeft besloten dat de kinderen bij mij moesten komen wonen. Ik heb hulp aan de sociale diensten gevraagd, zonder succes. Hoe moet ik deze kinderen voeden?", schreef hij toen.

De vader en zijn vier kinderen werden samen aangetroffen in een groot bed in een kamer waar dekens en stukken stof opgestapeld waren. Hij had het huis van binnenin afgesloten.

De consul generaal stelt dat alle maatregelen in samenwerking met de Italiaanse autoriteiten werden genomen om de lichamen van de vijf slachtoffers zo snel mogelijk naar Marokko te repatriëren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team