Zoeken

Silya Ziani heeft haar paspoort ontvangen

10 september 2017 - 16:15 - Gemeenschap

©

Silya Ziani heeft eindelijk een paspoort gekregen. De jonge activiste deelde een foto van het identiteitsdocument op Facebook.

De zangeres uit Al Hoceima had enkele weken geleden een paspoortaanvraag gedaan. Ze had deze nodig om naar Frankrijk te gaan waar ze aan een cultureel evenement in Parijs moet deelnemen.

Silya Ziani liet een tiental dagen geleden echter weten dat de autoriteiten weigerden om haar een paspoort te geven. Maandag hield ze zelfs een sit-in voor de prefectuur van Al Hoceima. Op Facebook schreef ze toen dat ze tot middernacht voor de prefectuur zou blijven omdat ze « recht heeft op een paspoort en om te reizen ».

Premier Saadeddine El Othmani had dezelfde avond op Twitter laten weten dat haar aanvraag in behandeling was en niet was geweigerd. De trage antwoord was volgens het regeringshoofd te wijten aan het groot aantal aanvragen in de zomerperiode.

Silya Ziani werd eind juli door Koning Mohammed VI vergeven en mocht als gevolg de gevangenis verlaten. Ze wordt op 14, 15 en 16 september in Parijs verwacht voor het jaarlijkse Feest van de Mensheid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team