Zoeken

Colombiaanse journalist ontslagen na uitspraak over Achraf Hakimi

22 maart 2023 - 22:30 - Sport

©

De Colombiaanse journalist Óscar Rentería werd ontslagen uit het programma El Pulso del Fútbol, van Caracol Radio, vanwege opmerkingen over de verkrachtingszaak tegen de Marokkaanse international Achraf Hakimi.

Óscar Rentería zegt "verrast" te zijn door de beslissing om hem uit het programma te weren van maandag tot vrijdag op Radio Caracol. Hij aanvaard het besluit, maar beschouwt het als "een ernstige schending van de vrijheid van meningsuiting". Tijdens een segment van het programma zei Rentería dat hij geen geloof hecht aan de versie van de jonge vrouw die de Marokkaanse PSG-speler van verkrachting beschuldigt. Hij voegde daaraan toe dat "een ongetrouwde vrouw niet mee moet gaan naar het appartement van een voetballer". Een opmerking die op sociale media felle kritiek uitlokte, meldt Infobae.

Lees ook: Eerste beelden Hiba Abouk na verkrachtingsaangifte tegen Achraf Hakimi (video)

De Colombiaanse journalist verduidelijkte in een ander interview dat "dit meisje wist wat er kon gebeuren als ze alleen naar het huis van de speler ging. Waarom klaagt ze dan achteraf? Ik geloof haar verhaal niet, misschien is het waar en moet ik me verontschuldigen, maar ik geloof het niet. Dat is wat ik denk en ik heb diep respect voor iedereen die er anders over denkt", aldus Rentería. Op 16 maart plaatste hij een audiobericht over zijn vertrek uit het programma op zijn persoonlijke Twitter-account. Hij bedankte daarbij zijn collega’s voor hun steunberichten en beschuldigde Radio Caracol van een ernstige inbreuk op de vrijheid van meningsuiting.

Lees ook: Achraf Hakimi krijgt ook steun van Mbappé

Een 24-jarige vrouw beweerde eind februari door Achraf Hakimi te zijn verkracht in zijn woning in Parijs. De Atlas Leeuw werd na een onderzoek aangeklaagd. Zijn advocaat, Fanny Colin, zei dat haar cliënt de feiten tijdens het verhoor heeft ontkend. Ze vermoedt dat er sprake is van een poging tot afpersing.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team