Zoeken

Cocaïne: BNPJ en DEA slaan grote slag in Marokko

12 december 2023 - 20:00 - Marokko

©

De Marokkaanse Gerechtelijke politie (BNPJ) heeft, in samenwerking met de Drug Enforcement Administration (DEA) van de Verenigde Staten, een grote slag geslagen door een poging tot cocaïnesmokkel te verijdelen in de haven Tanger Med.

Deze antidrugsactie vond plaats op maandag 11 december, waarbij in totaal 215,8 kilogram cocaïne in beslag werd genomen. De drugs werden aan boord van een vrachtschip onder Europese vlag gevonden, dat vanuit Brazilië was vertrokken en op weg was naar de haven van Rotterdam in Nederland, aldus een verklaring van de Nationale veiligheidsdienst DGSN.

Lees ook: Spanje: "Scarface" op pakjes cocaïne bestemd voor Marokko

De BNPJ heeft ook vijf GPS-geolocatiechips in beslag genomen die verbonden waren met de pakken cocaïne. Een onderzoek is geopend onder toezicht van het bevoegde parket.

Lees ook: Record cocaïnevangst roept vragen op in Casablanca

De Nationale Dienst voor de Bestrijding van Drugsverkeer van de BNPJ, in samenwerking met het Interpol-bureau in Rabat, voert onderzoek uit om alle betrokkenen bij deze poging tot cocaïnesmokkel te identificeren en om de regionale en internationale vertakkingen van de organisatie te bepalen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team