Zoeken

Cocaïne gevonden in ingewanden tonijn in Marokko

23 april 2023 - 20:00 - Marokko

©

Een gezamenlijke operatie van de douane en de Marokkaanse politie heeft een poging tot internationale drugssmokkel via zee verijdeld. Deze operatie vond plaats in de haven Tanger Med en resulteerde in de inbeslagname van een grote hoeveelheid cocaïne die verborgen zat in de ingewanden van tonijn.

Het onderzoek, dat werd uitgevoerd door de gerechtelijke politie in Tanger, bracht een criminele organisatie aan het licht die betrokken was bij deze poging tot cocaïnesmokkel. Voorlopige gegevens tonen aan dat de gekoelde zeecontainer met een lading tonijn, afkomstig was uit Ecuador en op weg was naar Spanje.

Lees ook: Grote cocaïnevangst voor Marokkaanse kust (video)

Inspectieprocedures resulteerden in de inbeslagname van de cocaïne, zorgvuldig verpakt in de ingewanden van tonijn. De gewicht van de in beslag genomen lading is niet meegedeeld.

Lees ook: Cocaïnedealers op heterdaad betrapt in Rabat

De Marokkaanse autoriteiten doen onderzoek naar de leden van dit internationale criminele netwerk, zowel in het land van oorsprong als in het land van bestemming. Het onderzoeken wordt uitgevoerd in samenwerking met Interpol.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team