Zoeken

Record cocaïnevangst roept vragen op in Casablanca

22 oktober 2023 - 10:00 - Marokko

©

De gerechtelijke politie van Casablanca heeft onder toezicht van het parket een onderzoek ingesteld naar de oorsprong van een aanzienlijke hoeveelheid in beslag genomen cocaïne.

Groothandelaars op de vismarkt in de Marokkaanse metropool hadden de politie gewaarschuwd na de vondst van een witte substantie in een lading bevroren vis, meldt de Nationale veiligheidsdienst (DGSN) in een verklaring.

Lees ook: Cocaïnehandel van Marokko naar Nederland intensiveert

Voorlopig onderzoek toonde aan dat de lading bevroren vis afkomstig was van Zuid-Amerika en dat het via Spanje naar Marokko was geïmporteerd. Dezelfde bron bevestigt dat de gevonden substantie cocaïne is.

Doorzoekingen werden gelijktijdig uitgevoerd in een reeks winkels en magazijnen in Casablanca en omgeving. Deze leidden tot de inbeslagname van in totaal 1370 kilo cocaïne, aldus de DGSN.

Lees ook: Spanje rolt criminele organisatie op dat Nederlandse cocaïne naar Marokko vervoerde

Het onderzoek loopt nog. De gerechtelijke politie probeert te bepalen hoe de cocaïne Marokko is binnengekomen. Het onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met andere veiligheidsdiensten, concludeert de verklaring.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team