Zoeken

Chinezen stellen voor om ziekenhuis te bouwen in Marokko

26 april 2020 - 13:20 - Economie

©

Gegevens van het Marokkaanse ministerie van Gezondheid tonen aan dat de regio Casablanca-Settat het hardst getroffen is door de coronavirus pandemie in Marokko. De plaatselijke autoriteiten blijven naar oplossingen zoeken.

Mustapha Bakkoury, voorzitter van de regionale raad van Casablanca-Settat, besprak de situatie eerder deze week met de Chinese zakenvrouw Chen Lihua.

Challenge vernam van de politicus dat Chen Lihua aan het hoofd staat van meerdere grote bouw- en gezondheidsbedrijven in de provincie Shandong in China. De groep van Chen Lihua zou bereid zijn om een nieuw ziekenhuis in een recordtijd in Casablanca te bouwen, om de regio te helpen in de strijd tegen het coronavirus. Volgens Bakkoury wil de Chinese gigant naast de bouw van een ziekenhuis ook medisch materieel en ontsmettingsapparatuur aan de regio Casablanca-Settat leveren.

De regio Casablanca-Settat wil voordeel trekken uit de strategieën die hebben gewerkt in de strijd tegen de pandemie in andere landen. Er werden daarvoor onder meer contacten gelegd met de regio’s Ningxia en Shandong, die "ermee hebben ingestemd grote hoeveelheden coronatesten en ander medisch materiaal te doneren, waaronder beademingsapparatuur", aldus Bakkoury, volgens wie de levering in de komende dagen gepland staat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team