Zoeken

Chinese gigant bouwt batterijfabriek in Kenitra

28 maart 2024 - 13:00 - Economie

©

De Chinese batterijgigant Gotion High-Tech heeft besloten om zijn fabriek voor elektrische voertuigbatterijen in Marokko te bouwen. De fabriek komt in de Atlantic Free Zone in Kenitra. Eerder was Bouknadel, in de regio Rabat-Salé-Kenitra, de beoogde locatie.

De nieuwe locatie ligt vlakbij de fabriek van Stellantis, wat Gotion High-Tech dichter bij zijn potentiële klanten plaatst. De keuze voor de Atlantic Free Zone is ook ingegeven door de nabijheid van de toekomstige haven Kenitra Atlantique, die in 2030 in gebruik moet worden genomen.

Lees ook: Chinese gigant investeert 5 miljard dirham in batterijfabriek in Tanger

De Duitse autofabrikant Volkswagen zal een aandeel van 40% nemen in de toekomstige Marokkaanse dochteronderneming van Gotion High-Tech. De totale investering in de gigafabriek bedraagt 65 miljard dirham, wat het grootste buitenlandse industriële investeringsproject in Marokko is na de Renault-fabriek in Tanger.

Lees ook: Marokko ’s werelds nieuwe leider in de productie van elektrische batterijen?

Eind mei tekende Gotion High-Tech een memorandum van overeenstemming met de Marokkaanse Investerings- en Exportontwikkelingsmaatschappij (AMDIE) voor de bouw van de batterijfabriek. De fabriek moet in de tweede helft van 2026 operationeel zijn. Gotion High-Tech, dat genoteerd is aan de beurs van Shenzhen, realiseerde in 2023 een omzet van ruim 40 miljard dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team