Zoeken

Marokko: vaccinatie tegen coronavirus start volgende maand

9 november 2020 - 19:00 - Marokko

©

In december zal een vaccin tegen het coronavirus beschikbaar zijn voor de Marokkaanse bevolking. Dit heeft dokter Abdellatif Yassi, een specialist op de afdeling spoedeisende hulp en vergiftiging van het regionale ziekenhuis Hassan II in Agadir, bekend gemaakt.

In een bericht op Facebook verklaart de dokter dat "de eerste tranche coronavirus-vaccins van het Chinese laboratorium Sinopharm in december 2020 in Marokko zal aankomen". Verder zegt hij dat dit "een van de beste vaccinatie-projecten is van de 200 projecten die er momenteel wereldwijd gaande zijn, aangezien China het eerste land is dat door dit virus is getroffen, waardoor zij meer te weten zijn gekomen over de effectiviteit van het vaccin."

Ook benadrukt de medische specialist dat: "China het vaccin op meer dan een miljoen burgers heeft getest voordat het de derde testfase is ingegaan, waarbij het vaccin in verschillende landen (Brazilië, Argentinië, Egypte, enz.) is getest en veelbelovende resultaten heeft opgeleverd zonder enige gevaarlijke bijwerkingen te registreren, afgezien van een kortstondige koorts."

Yassi geeft verder aan dat "Marokko op 15 november de resultaten zal ontvangen van de 600 Marokkaanse vrijwilligers die gevolgd zijn in het Ibn Rochd Universitair Ziekenhuis in Casablanca en Avicenne in Rabat, om de uiteindelijke beslissing te nemen". De mensen die als eerste in aanmerking komen voor vaccinatie zijn "werknemers van de medische sector, veiligheid, ouderen, zwangere vrouwen en mensen met chronische ziekten, evenals medewerkers in de openbaarvervoersector. Ook krijgt Marokko toestemming van het Chinese laboratorium om het vaccin te produceren en naar verschillende Afrikaanse landen te exporteren," aldus dokter Abdellatif Yassi.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team