Zoeken

China kiest Marokko voor zijn elektrische bedrijfsvoertuigen

24 januari 2022 - 12:20 - Economie

©

De Chinese onderneming Greenland Technologies Holding Corporation, die gespecialiseerd is in de productie van elektrische bedrijfsvoertuigen, heeft met de Marokkaanse overheid een exclusieve distributie-overeenkomst gesloten. Daarmee richt de Aziatische reus zich op de Marokkaanse markt om geleidelijk Afrika te betreden.

Het distributie-akkoord over de toegang tot de Marokkaanse markt omvat een potentiële minimum marktwaarde tussen 5 en 8,4 miljoen dollar, zei Greenland in een persbericht. Volgens het bericht is Elive Maroc, partner van Greenland in Marokko, de exclusieve verdeler van de elektrische bedrijfsvoertuigen van de Chinese groep in het koninkrijk.

Lees ook: Marokko en China versterken bilaterale samenwerking

"Toegang tot de Marokkaanse markt brengt het Greenland Technologies merk naar Afrika, een continent waar we willen groeien om ons aanbod van elektrische bedrijfsvoertuigen uit te breiden", verzekert Raymond Wang, CEO van Greenland, in een persbericht. Marokko werd door de Chinese groep gekozen als eerste vestiging in Afrika vanwege de "voordelen" van de Marokkaanse markt, die klaar is voor de elektrificatie van bedrijfsvoertuigen, aldus de groep.

Lees ook: Chinese wapenfabrikant vestigt zich in Marokko

Ander positief punt voor de groep is dat Marokko zich er bij de Verenigde Naties toe verbonden heeft om tegen 2050 zijn energie voor 80% uit hernieuwbare bronnen te halen. De directeur van Greenland herinnert eraan dat de kosten van elektriciteit in Marokko relatief laag zijn in vergelijking met diesel, namelijk 0,116 dollar per kWh. "We hadden geen betere overeenkomst kunnen sluiten en we hopen dat deze als model zal dienen voor een snellere groei van onze wereldwijde verkoop", concludeert hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team