Zoeken

Casablanca-Tel-Aviv: grote luchtvaartmaatschappijen willen graantje meepikken

6 januari 2021 - 11:20 - Economie

©

Het traject Casablanca-Tel Aviv zal niet enkel bediend worden door Marokkaanse en Israëlische luchtvaartmaatschappijen. Buitenlandse bedrijven die graag een graantje willen meepikken van de normalisering van de betrekkingen tussen de twee landen, hebben ook interesse getoond voor het aanbieden van vluchten tussen Marokko en Israël.

Buitenlandse luchtvaartmaatschappijen willen meeprofiteren van de normalisatie van de relaties tussen Marokko en Israël. Na de recente aankondiging van Royal Air Maroc om vluchten naar Israël te organiseren, volgden ook de Israëlische luchtvaartmaatschappijen El Israel Airlines, Al Israir en Arkia Israeli Airlines.

Emirates Airlines willen nu dagelijks ook drie vluchten gaan aanbieden tussen de Marokkaanse metropool en Israël. De vluchten duren tussen 14 en de 30 uur en kosten tot 21.000 dirham.

Het Duitse bedrijf Lufthansa AG is van plan om wekelijkse verbindingen aan te bieden van 9.00 uur tot 17.00 uur met een tussenstop in Frankfurt.

Air France heeft vier reguliere vluchten per week gepland met een duur die zal schommelen tussen 12.00 en 18.00 uur. Voor deze verbindingen worden verplichte tussenstops aangekondigd op de luchthaven van Parijs-Charles de Gaulle.

Twee Turkse luchtvaartmaatschappijen hebben eveneens interesse voor deze nieuwe verbinding. Turkish Airlines en Pegasus kondigen vluchten aan tussen de twee landen, met een tussenstop in Istanbul.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team