Zoeken

Marrakech bij 100 meest gastvrije steden ter wereld

2 november 2017 - 20:00 - Marokko

┬ę

Marrakech behoort tot de honderd meest gastvrije steden ter wereld volgens een nieuw onderzoek van het reisagentschap TravelBird. De Marokkaanse stad staat op de 47e plaats, ver voor bekende toeristische bestemmingen zoals Parijs (65e), Rome (71e) of nog Istanboel (88e).

Om de ranking op te stellen werd gekeken naar de belangrijkste aankomstpunten van toeristen in de steden (luchthaven, treinstation...), hoe gelukkig de inwoners er zijn, hun kennis van het Engels, de veiligheid en de gastvrijheid voor toeristen. Voor het onderzoek werden ook 15.000 reisjournalisten ondervraagd en werd onderzoek gedaan naar de capaciteit van de steden om toeristen te ontvangen volgens het aantal hotels en overnachtingsgelegenheden.

Een onderzoek werd ook uitgevoerd onder een steekproef van duizend mensen per stad om de positieve of negatieve impact van het toerisme in hun dagelijkse leven in het hoogseizoen te beoordelen.

Marrakech behaalde een score van 6,32/10. Bij reisjournalisten behaalde de rode stad zelfs een score van 6,8/10. De aankomstpunten van toeristen in de stad behaalden een score van 6,16/10. Marrakech heeft tevens geen last van overbevolkingstoerisme met een score van 7,29/100.

Minder positief is dat de bewoners van Marrakech niet snel bereid zijn om toeristen bij hen thuis te ontvangen. Marrakech behaalde op dit punt slechts 3,88/10. Dit resultaat is echter betwistbaar daar enkel werd gekeken naar het aantal inwoners die hun woning aanbieden via de website Couchsurfing.

Andere minpunten in Marrakech zijn de veiligheid met 3,53/10, het geluk van de inwoners met 2,4/10 en hun kennis van het Engels met een score van 2,92/10.

Singapore voert de lijst aan met een score van 8,22/10. Daarna volgen Stockholm in Zweden, Helsinki in Finland, San Francisco in de Verenigde Staten en Rotterdam in Nederland.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team