Zoeken

Casablanca : megaproject van 550 miljoen dirham gelanceerd

31 mei 2021 - 11:20 - Economie

©

TGCC, de Marokkaanse leider in de bouwsector, is momenteel verantwoordelijk voor de bouw van de Mohammed VI-toren in Rabat, de hoogste toren van Afrika en start ook met de bouw van het megaproject van de 33-Toren in Casablanca.

Met zijn wooncomponent bestaande uit appartementen van hoge kwaliteit, kantoorruimte en winkels aan de voet van de gebouwen, zal het project van de 33-Toren 550 miljoen dirham kosten. Het is één van de belangrijkste lopende projecten in het nieuwe zakendistrict van de economische hoofdstad Casa Anfa, met dat van Burj Attijari waarvan het totale budget ongeveer 1,5 miljard dirham bedraagt, meldt Challenge.

TGCC is van plan de infrastructuur in de tweede helft van volgend jaar op te leveren. Toren 33 is het op één na belangrijkste project dat ooit door TGCC Real Estate is uitgevoerd, na dat van Domaine de Darb (villa’s en appartementen op de weg naar Dar Bouazza), waarvoor een investering van meer dan 700 miljoen dirham nodig was.

De groep TGCC, die de afgelopen twaalf jaar bekendheid kreeg in de vastgoedsector, bouwt momenteel verschillende emblematische vastgoedprojecten van het moderne Marokko, waaronder de Mohammed VI-toren aan de oevers van de Bouregreg in Rabat voor rekening van de groep Financecom, waarvan de oplevering gepland is voor 2023.

De familie Bouzoubaa, de meerderheidsaandeelhouder van TGCC, wil naar de beurs om een uitstapvenster te bieden aan haar minderheidsaandeelhouder, het investeringsfonds Meditterania Capital Partners, dat 15% van haar kapitaal verwierf eind 2017, voor een bedrag van bijna 600 miljoen dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team