Zoeken

Koning Mohammed VI schrijft naar Turkse president Recep Tayyip Erdogan

30 oktober 2017 - 18:00 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft een bericht naar de Turkse president Recep Tayyip Erdogan gestuurd ter gelegenheid van de Nationale Dag van zijn land.

In zijn bericht feliciteert Koning Mohammed VI de Turkse president en uit hem zijn oprechte wensen van gezondheid, geluk en rust. De Koning wenst tevens vooruitgang en welvaart aan het Turkse broedervolk.

Mohammed VI maakt ook van de gelegenheid gebruik om aan de sterke broederlijke banden, wederzijds respect, actieve solidariteit tussen de Turkse en Marokkaanse volkeren en de constante verbetering van de betrekkingen en de vruchtbare samenwerking tussen de twee landen te herinneren.

De monarch stelt tevens vastberaden te zijn om gezamenlijk deze betrekkingen te blijven versterken om de gemeenschappelijke belangen te dienen en bij te dragen aan de ontwikkeling, vrede en stabiliteit in het Mediterrane zeegebied en in de wereld.

Marokko en Turkije hebben al jaren uitstekende betrekkingen. Bewijs daarvan zijn de cijfers over de handel tussen de twee landen die enkele dagen geleden werden vrijgegeven. Daaruit blijkt dat het handelsvolume tussen de twee landen in de vier afgelopen jaren is verviervoudigd.

De handel tussen Marokko en Turkije bereikte 25,6 miljard dirham in 2016. De Marokkaanse export naar Turkije bedroeg vorig jaar 7,4 miljard dirham terwijl de import van Turkse producten in Marokko 18,1 miljard dirham bereikte. De twee landen hebben tevens een vrijhandelsovereenkomst dat in april 2004 werd gesloten en in juni 2006 in werking is getreden. Turkije investeerde vorig jaar ook 621,7 miljoen dirham in projecten in Marokko volgens het Marokkaanse ministerie van Economie en Financiën.

Eind 2014 bezocht Koning Mohammed VI Turkije voor een vakantie met zijn gezin. Hij ontmoette er Recep Tayyip Erdogan, zijn vrouw en zijn dochter. Enkele maanden terug nodigde Koning Mohammed VI Erdogan uit voor een staatsbezoek aan Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team