Zoeken

Canarische Eilanden "voorbereid op elke bedreiging" vanuit Marokko

24 mei 2024 - 16:00 - Wereld

©

De Canarische Eilanden zijn "voorbereid om elke mogelijke bedreiging vanuit Marokko aan te pakken", aldus Juan Antonio Ballesta Miñarro, de tweede bevelhebber van het Canarische Luchtvaartcommando.

"Cyberaanvallen, terroristische aanslagen, vliegtuigkapingen voor criminele of delinquente doeleinden. Al deze bedreigingen zijn actueel, reëel en dagelijks. We moeten er dus op voorbereid zijn om ze te bestrijden", aldus Ballesta in een interview met La Provincia, tijdens het 12e Canarische Lucht- en Ruimtevaartcongres.

Lees ook: Marokko irriteert Canarische Eilanden met militaire oefeningen

De generaal verduidelijkte dat deze bedreigingen "al lang worden gesignaleerd in openbare documenten zoals de Nationale Veiligheidsstrategie voor 2021". Om de Marokkaanse bedreiging het hoofd te bieden, kondigde de hoge officier aan dat "de radar op Gran Canaria wordt gemoderniseerd en die op Lanzarote wordt vervangen door een radar van de nieuwste technologie".

Lees ook: Canarische Eilanden bezorgd over Marokkaanse marine-oefeningen in Sahara

Er is ook "gepland om volgend jaar de luchtverkeersleidings- en controledienst te moderniseren, dat wil zeggen het personeel dat voortdurend het luchtruim bewaakt, door het uit te rusten met nieuwe hardwaresystemen en een zeer innovatief softwaresysteem genaamd Airdef, ontwikkeld door Indra, en door zijn capaciteiten te versterken", legde hij uit, met nadruk op de noodzaak om de gebouwen uit te rusten met "modernere corrosiebestrijdingssystemen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team