Zoeken

Canadees bedrijf komt personeel in Marokko zoeken

14 december 2018 - 19:30 - Economie

©

Een Canadees bedrijf uit Saguenay in Quebec heeft besloten om werknemers in Marokko te komen zoeken vanwege een tekort aan gekwalificeerd personeel ter plekke. Zes jonge Marokkanen werden aangeworven en zullen in de zomer van 2019 naar Canada vertrekken.

Het bedrijf Canmec werkte samen met een arbeidsbureau om werknemers in Marokko te vinden. Samen bezochten ze een instituut in Casablanca waar 50 kandidaten in vier dagen tijd een dossier indienden. Na enkele tests werden dertien jongeren geselecteerd en werden uiteindelijk zes van hen aangeworven.

TVA Nouvelles vernam van Karyne Robillard, directrice human resources van Canmec, dat de kandidaten "harde, gemotiveerde en nauwkeurige werkers" zijn.

Tijdens de aanwervingsgesprekken werden de toekomstige werknemers op de hoogte gebracht van de werkomstandigheden, het koude weer en de afwezigheid van een moskee in de gemeente. "Geen enkele kandidaat heeft geprotesteerd. Ze vertelden ons allemaal dat ze hun religie thuis beoefenden, op uren die voor hen goed uitkomen", vertelde Robillard nog.

Voor hun aankomst volgende zomer zullen woningen en vervoermiddelen worden gevonden en zullen de jongeren een opleiding krijgen. Als ze een vast contract krijgen dan zullen hun gezinnen zich ook in Canada mogen vestigen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team