Zoeken

Canada waarschuwt onderdanen in Marokko voor pro-Palestijnse protesten

7 november 2023 - 12:00 - Wereld

©

Canada heeft door de aanhoudende pro-Palestijnse demonstraties in Marokko, zijn onderdanen die naar het koninkrijk reizen gewaarschuwd voor mogelijke onrust. Het advies volgt op de verrassingsaanval door Hamas en de gewelddadige reactie van Israël, wat in Marokko heeft geleid tot uitgesproken steun voor de Palestijnse zaak.

Het Canadese advies betreft demonstraties die in steden als Tetouan, Casablanca, Agadir en Rabat plaatsvinden, met oproepen om de oorlog tussen Hamas en Israël te beëindigen. De Canadese overheid dringt er bij haar burgers op aan om samenkomsten te vermijden, voorzichtig te blijven, de aanwijzingen van lokale autoriteiten op te volgen en lokale media te raadplegen voor actuele informatie over de protesten. Met nadruk wordt gesteld dat zelfs vreedzame protesten uit de hand kunnen lopen.

Lees ook: Massale protesten in Marokko in solidariteit met Palestina (video)

Verder benadrukt de Canadese regering het ontvoeringsrisico voor westerlingen in afgelegen gebieden van Marokko en regio’s grenzend aan Algerije en Mauritanië. Canadese onderdanen wordt geadviseerd bijzonder waakzaam te blijven bij reizen in grensgebieden en het zuiden van het koninkrijk. Het wordt afgeraden alleen te wandelen in afgelegen berggebieden en alle reizen op minder dan 30 kilometer van de westelijke kant van de zandmuur in de Sahara te vermijden.

Lees ook: Marokko: publieke druk om banden met Israël te herzien

Het advies voor reizigers die afgelegen gebieden bezoeken is duidelijk: houd u aan officieel aangewezen toeristische plekken, vraag lokale toeristische autoriteiten om informatie alvorens naar zuidelijke woestijnregio’s te reizen, maak alleen gebruik van officiële gidsen aangeraden door hotels, reisbureaus of lokale toeristische autoriteiten en zorg bij het rijden buiten de gebaande paden voor een goed uitgerust vierwielaangedreven voertuig met voldoende voorzieningen, inclusief drinkwater.

Bladna.nl