Zoeken

Prins Moulay Hicham reageert op uitwijzing uit Tunesië

27 januari 2023 - 16:00 - Wereld

©

Prins Moulay Hicham heeft gereageerd op zijn uitwijzing uit Tunesië. Hij zou er een conferentie over de Arabische Lente bijwonen, georganiseerd door het Franse medium Le Monde diplomatique.

Het blad had prins Moulay Hicham uitgenodigd voor een conferentie over de Arabische Lente, maar hij was niet aanwezig. De Tunesische politie heeft de neef van Koning Mohammed VI en zijn vrouw bij aankomst op de luchthaven van Tunis, de toegang tot het land ontzegd. Er werd geen enkele reden opgegeven voor deze beslissing. Moulay Hicham heeft als gevolg via videoconferentie deelgenomen met een lezing over de Arabische Lente, het ontstaan en de gevolgen ervan, in het bijzonder in Tunesië.

Lees ook: Tunesië weigert toegang tot grondgebied aan prins Moulay Hicham

De neef van Koning Mohammed VI had zijn interesse voor de conferentie over de actuele situatie van de Arabische Lente en de vooruitzichten daarvan, kort na de aankondiging van de organisatie van het evenement, bekend gemaakt. "Dit is voor mij een bijzondere gelegenheid om twee redenen: ten eerste heb ik veel liefde en een diepe verbondenheid met Tunesië als cultuur en beschaving [...] en ten tweede mijn sterke verbondenheid met de Monde Diplomatique", verklaarde hij toen.

Bladna.nl