Zoeken

Dordrechtse Hicham na maandenlange isolatie eindelijk vrij

13 juni 2024 - 08:50 - Wereld

©

Hicham Larouchi (50) zat maandenlang opgesloten in zijn eigen huis, omdat hij de trap naar de straat niet kon gebruiken met zijn rolstoel. Wanhopig deed hij zijn verhaal in het AD, waarna een oplossing werd gevonden. Sinds deze maand woont hij in een prachtig nieuw rolstoeltoegankelijk appartement in Dordrecht. "Ik heb mijn leven teruggekregen," vertelt hij opgelucht.

Hicham raakte als kind verlamd door polio. Ondanks zijn beperking leidde hij een actief leven. Hij sportte op hoog niveau en bouwde een leven op in Dordrecht. Maar een ongeluk waarbij zijn knie en heup braken, veranderde alles. Door de operatie die volgde, zit hij nu voor de rest van zijn leven in een rolstoel.

Lees ook: Hicham al twee jaar ’opgesloten’ in zijn huis in Dordrecht

Een jaar lang woonde Hicham in een appartement van een zorgorganisatie, maar dat was niet geschikt voor zijn rolstoel. Toen hij een aangeboden seniorenwoning weigerde, omdat die ook niet rolstoeltoegankelijk was, hoorde hij dat ze niets meer voor hem konden doen. Hij verhuisde terug naar zijn eigen woning, waar hij muurvast zat.

Zijn verhaal trok de aandacht. Hicham Larouchi kon in aanmerking komen voor een zorgappartement, dat begin dit jaar werd afgerond. Begin juni verhuisde hij.

"Ik heb een prachtige hoekwoning met een balkon," vertelt hij enthousiast. "Ik heb ramen aan beide kanten en héél veel daglicht. (...) Ik kan mijn eigen was weer doen, mezelf douchen en gewoon naar het toilet. Ik vind dit een fatsoenlijke manier van leven. De situatie heeft mij veel stress bezorgd, maar nu is dat gelukkig opgelost."

Lees ook: Vlaardingse Fatima vindt gestolen scootmobiel in stukken terug

De ervaring heeft Hicham getekend, maar hij is vastberaden om zijn leven weer op de rails te krijgen. Hij helpt zijn buren met klusjes en heeft de zorg voor de kat van een buurvrouw voor enkele maanden op zich genomen. "Ik ben zelf enorm geholpen toen ik vast zat in mijn huis. Nu probeer ik mijn leven weer terug te pakken en vind ik het ook goed om iets terug te doen. Dat ik mijn leven terug heb voelt heel bevrijdend."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team