Zoeken

Marokkanen in het buitenland: bustickets naar Marokko veel duurder dit jaar

9 juni 2019 - 11:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Mensen die het gewoon zijn om de bus te nemen om naar Marokko te reizen of naar Europa terug te keren, zullen dit jaar flink meer moeten betalen voor hun reis.

In de afgelopen maanden steeg de prijs van bustickets naar Marokko fors. Tickets tussen Barcelona en Tanger kostten vorig jaar bijvoorbeeld 45 euro terwijl de prijs dit jaar 80 euro bereikt, bijna het dubbel.

Transportprofessionals vertelden aan l’Economiste dat de prijs sterk was gestegen vanwege het besluit van de Spaanse autoriteiten om passagiers hun bagage bij de douane te laten uitladen.

Ook verbiedt de Europese wetgeving sinds enkele maanden aanhangwagens voor bussen, wat een groot verlies vertegenwoordigt voor transportbedrijven die naar Marokko rijden.

Door deze stijging van de prijzen is een busticket soms duurder dan een vliegtuigticket. L’Economiste herinnert er ook aan dat de Spaanse politie soms met opzet tegenwerkt, zoals vorig jaar, toen in de maand augustus werd besloten om het aantal loketten voor paspoortcontroles te verminderen, met lange wachtrijen als gevolg.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team