Zoeken

Marokko blijft topbestemming voor Brussels Airport

15 december 2021 - 18:20 - Wereld

luchthaven-brussel-reizen-marokko.jpg

Marokko, Spanje, Italië, Turkije en Frankrijk waren in november de populairste bestemmingen voor de Belgen. Het was de vijfde opeenvolgende maand dat Brussels Airport meer dan een miljoen passagiers verwerkte.

Volgens Air Journal waren de populairste bestemmingen vanuit Brussels Airport in november Spanje, Italië, Duitsland, Portugal, Frankrijk, Turkije, Zwitserland, Marokko, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Lees ook: TUI fly repatrieert Belgen uit Marokko

De landen die het in vergelijking met het aantal passagiers in 2019 goed deden, waren Marokko (102% ), Turkije (80%) en Spanje (79%). Wat de Verenigde Staten betreft, registreerde Brussels Airport in november 45% van de passagiers van 2019. In totaal reisden vorige maand meer dan 1,1 miljoen passagiers via Brussels Airport, tegenover 233.528 passagiers in november 2020. Dit aantal vertegenwoordigt 56% van het aantal passagiers van vóór de pandemie, in november 2019.

Lees ook: Vliegverbod Marokko: details speciale vluchten

In november 2021 heeft de groei van het goederenvervoer zich doorgezet (+20% ten opzichte van november 2020). De groei van het luchtvrachtvervoer (+23%) deed zich in beide segmenten voor, waarbij zowel het vrachtvervoer (+55%) als het vrachtvervoer aan boord van passagierstoestellen (+41%) zich verder herstelden dankzij de toename van het aantal passagiersvluchten. De expresdiensten kenden een lichte daling (-4%), maar de volumes blijven hoog.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team