Zoeken

België: UNIA tegen boerkini verbod

27 januari 2022 - 16:20 - Wereld

©

In België heeft het federale centrum voor gelijke kansen UNIA zich uitgesproken tegen het verbod op de boerkini in openbare zwembaden. De organisatie beschouwt dit als een "vorm van discriminatie".

UNIA spreekt zich uit tegen het verbod op het dragen van boerkini’s in openbare zwembaden. In een rapport over dit onderwerp zegt deze instantie dat een "algemeen verbod" op het dragen van boerkini’s een "vorm van discriminatie" is. Het verwerpt dus de argumenten die zwembaden aanvoeren om de boerkini te verbieden (hygiëne, gelijkheid van mannen en vrouwen, neutraliteit, veiligheid, enz.).

Lees ook: België: zwembad moet boerkini toelaten

"Van de kant van het UNIA zijn we noch voor noch tegen full-body pakken. Niet alleen moslimvrouwen dragen ze. Sommigen dragen ze ook om gezondheidsredenen of vanwege een handicap", verklaarde Patrick Charlier, directeur van UNIA, aan Sudpresse.

Lees ook: Vrouw Marokkaanse minister in opspraak vanwege burkini (foto’s)

Volgens de liberale Mouvement Réformateur (MR) van Georges-Louis Bouchez, is het dragen van de boerkini volstrekt onaanvaardbaar omdat het "de gelijkheid tussen mannen en vrouwen schaadt". Volgens de partij is het standpunt van voorstanders van boerkini’s zoals Écolo "van zuiver electorale aard".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team