Zoeken

Britse toeristen willen zomervakantie in Marokko doorbrengen

3 mei 2021 - 16:20 - Economie

©

Britten zijn nu al bezig met de planning van hun zomervakantie in het buitenland. Velen zijn van plan om deze in Marokko door te brengen. De hype wordt gerechtvaardigd door de komende versoepeling van de reisbeperkingen.

De Britse regering is van plan om vanaf 17 mei de reisbeperkingen voor reizen naar het buitenland te versoepelen. De aankondiging veroorzaakt opschudding onder Londenaren die een uitgestelde huwelijksreis of een lang geplande gezinsvakantie willen verwezenlijken, meldt de website My London. Marokko is een van hun favoriete bestemmingen. Het koninkrijk staat zelfs op de lijst van groene landen waarheen de Britten deze zomer kunnen reizen.

Na de ontdekking van een nieuwe stam van het coronavirus die aan de andere kant van het Kanaal was gesignaleerd en als besmettelijker werd voorgesteld, schorsten de Marokkaanse autoriteiten op 20 december de luchtverbindingen met het Verenigd Koninkrijk.

Het besluit is ook van toepassing op passagiers die via een ander land naar Marokko komen. Indien deze maatregel wordt opgeheven, zal de toegang tot Marokko enkel afhankelijk zijn van de voorlegging van een negatieve PCR-test met een geldigheid van 72 uur.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team