Zoeken

Marokko: toerismebranche wil duidelijkheid over heropening grenzen

25 mei 2021 - 17:00 - Economie

©

Ondernemers in de Marokkaanse toerismesector maken zich door de voortdurende vliegverboden zorgen over het herstel van het toerisme. Hoewel het Nationaal Marokkaans Verkeersbureau (ONMT) zich bewust is van de beperkingen die de coronaviruspandemie met zich mee brengt, is de vereniging vastbesloten om druk uit te oefenen op de autoriteiten voor een snelle heropening van de grenzen.

Volgens het dagblad Africa Intelligence wil het ONMT, onder het voorzitterschap van Abdellatif Kabbaj, CEO van de Kenzi Hotels Group, weten wat de internationale standaarden gaan worden om de grenzen te kunnen heropenen. Er moet duidelijkheid komen over de verplichting van ofwel een PCR-test of een vaccinatiebewijs voor toeristen. De vereniging noemt de bestemmingen Spanje, Portugal, Griekenland, Turkije, Egypte en Dubai als voorbeelden van landen die al duidelijke regels hebben opgesteld voor het in- en uitreizen.

Als er niet snel een besluit wordt genomen vreest het ONMT dat "het koninkrijk, ondanks het succes van zijn vaccinatiecampagne, zal verliezen van zijn concurrenten en de boot van de zomervakantie voor Europese klanten zal missen. Dit zal leiden tot een tweede wit jaar waarvan de sector niet meer kan herstellen". Nu de noodtoestand in Marokko is verlengd tot 10 juni zijn er geen tijdsschema’s voor vluchten bekend, waardoor er nog geen nieuwe regels kunnen worden opgesteld.

Onlangs kondigde de Marokkaanse regering nog versoepelingen aan omdat de daling van het aantal besmettingen met het coronavirus in Marokko is ingezet. De avondklok is van 20:00 uur gewijzigd naar 23:00 uur. Ook de sluitingstijd voor winkels en restaurants is opgeschoven van 20:00 uur naar 23:00 uur. Er geldt nog wel een verbod op feesten en grote bijeenkomsten en bioscopen blijven voorlopig gesloten.

Eind januari werd in het koninkrijk een landelijke vaccinatiecampagne tegen het coronavirus gelanceerd. Inmiddels hebben 7,2 miljoen Marokkanen hun eerste dosis van het vaccin ontvangen en zijn er 4,7 miljoen mensen volledig gevaccineerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team