Zoeken

Russische toeristen terug in Agadir

9 juni 2021 - 16:20 - Economie

©

Een groep Russische toeristen is op zondag 6 juni vanuit Moskou in Agadir aangekomen. Dit is voldoende om de professionals in de toeristische sector weer hoop te geven.

De toerisme-professionals in Agadir zijn tevreden. In een verklaring aan Le360 zei hotelmanager Larbi Idboussaid, dat de groep van 35 Russische toeristen de eerste is in zijn soort sinds de sluiting van het Marokkaanse luchtruim voor vele internationale vluchten.

Toeristische professionals hebben hen een warm welkom gegeven. "Alle voorzorgsmaatregelen die door de overheid zijn aanbevolen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen" zijn genomen, zegt de manager. Hij is optimistisch over het zomerseizoen. Volgens hem zal de toeristische activiteit in Agadir beetje bij beetje weer op gang moeten komen, na meer dan anderhalf jaar vast te hebben gezeten. Larbi Idboussaid zegt dat in de komende dagen de opening van nieuwe luchtverbindingen tussen Rusland en Marokko wordt verwacht.

Lees ook: Stormloop op agentschappen Royal Air Maroc

"We waren aangenaam verrast door het warme onthaal dat we kregen toen we hier aankwamen," getuigt Ana, één van de toeristen. Ik ben bijzonder blij om hier in Marokko te zijn, een land waar het mooi weer is en waar veel historische monumenten en plaatsen te bezoeken en te ontdekken zijn.

Rusland is één van de weinige landen waarmee Marokko de luchtverbindingen niet heeft opgeschort. De Marokkaanse autoriteiten hebben zondag besloten om de vluchten van en naar Marokko vanaf dinsdag 15 juni 2021 te hervatten. Een besluit dat een jubelstemming onder de bevolking en een grote menigte voor de agentschappen van Royal Air Maroc en Air Arabia veroorzaakte.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team