Zoeken

Britse politieagent corrupt bevonden door reis naar Marokko

18 juli 2023 - 19:37 - Wereld

©

Een Britse rechtbank heeft een voormalig officier van de Metropolitan Police (Met) schuldig bevonden aan het aannemen van steekpenningen, waaronder een gezinsvakantie in Marokko ter waarde van 7000 pond.

De voormalige sergeant Frank Partridge (50) zal spoedig zijn straf kennen. Hij werd door de Southwark Crown Court berecht wegens corruptie en op 12 juli jongstleden schuldig bevonden aan vier aanklachten van corruptie, meldt metro.co.uk. De man wordt ervan beschuldigd steekpenningen te hebben aangenomen van eigenaren van nachtclubs en veiligheidsbedrijven toen hij verantwoordelijk was voor het toezicht op het nachtleven in West End in Londen.

Lees ook: Britse politieagent omgekocht met reis naar Marokko

De officier, die de Metropolitan Police in 2016 verliet, accepteerde geschenken, waaronder een gezinsvakantie in Marokko ter waarde van 7000 pond, een door Wayne Rooney gesigneerd Manchester United-shirt en zelfs de diensten van een professionele escorte tussen 2013 en 2015. Frank Partridge "ontwikkelde en onderhield" relaties met mensen die hij moest controleren "in zijn eigen en in hun voordeel", en er was "geen zinnige uitleg" voor wat er gebeurde, zei aanklager Philip Evans.

Lees ook: Corruptie in Marokko: "Moul 17 miljard" veroordeeld tot 9 jaar cel

Drie medeplichtigen van de agent, Bishti (43), Anna Ginandes (46), Terry Neil (56), en een man wiens naam om juridische redenen niet mag worden genoemd, werden schuldig bevonden aan één aanklacht van corruptie. De rechtbank sprak Soraya Henderson en Eamonn Mulholland vrij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team