Zoeken

Mo Touchassie na nederlaag al terug in de ring

20 november 2023 - 20:00 - Sport

©

Na zijn nederlaag in het lichtzwaargewicht titelgevecht tegen Donegi Abena enkele weken geleden, is Mo Touchassie, beter bekend als ’Baby Badr’, niet van plan om stil te blijven zitten. Hij stapt tijdens Glory 90 over een maand al terug in de ring.

De 22-jarige kickbokser uit Den Haag, die voor Marokko vecht, maakte eerder indruk met een ongeslagen reeks van vijftien gevechten, waarvan twaalf op knock-out. Zijn vergelijking met Badr Hari is daarmee snel gemaakt. Touchassie’s recente debuut als middengewicht bij Glory en zijn eerdere succes als weltergewichtkampioen bij Enfusion tonen zijn veelzijdigheid en ambitie in de sport.

Lees ook: Kickbokser Mo Touchassie aka ’Baby Badr’ vecht vanavond voor titel

Touchassie, die inviel voor de geblesseerde Tarik Khbabez, nam het op tegen Donegi Abena om de lichtzwaargewichttitel bij Collision 6. Ondanks zijn nederlaag in een uitverkochte Gelredome, blijft Touchassie zelfverzekerd en leergierig. Hij erkent de gemiste kansen en uitdagingen van de strijd, maar weigert excuses te zoeken, met een blik gericht op toekomstige successen in verschillende gewichtsklassen. Zijn doel is duidelijk: eerst kampioen worden in het middengewicht en daarna de lichtzwaargewichtdivisie veroveren.

De jonge vechter is bijna klaar met zijn studie maatschappelijk werk en staat te popelen om zijn status in de kickbokswereld te herstellen. Hij krijgt binnenkort die kans tegen Brice Kombou (35) uit Kameroen bij Glory 90 in Rotterdam. Touchassie is geïnspireerd door zijn idool Badr Hari en streeft ernaar een vergelijkbare indruk in de sport te maken, waarbij hij de aandacht van fans vasthoudt met een opwindende vechtstijl.

Lees ook: Tarik Khbabez verslaat Mohamed Amine met heftige knock-out (video)

Glory 90 belooft een spannend evenement te worden met naast het gevecht tussen Touchassie en Kombou, zes andere gevechten. Onder deze gevechten is de titelverdediging van Endy Semeleer tegen Anwar Ouled-Chaib, winnaar van het Videoland-programma House of Glory. De keuze van Glory om Ouled-Chaib als uitdager te presenteren heeft enige kritiek opgeleverd, gezien andere logische kanshebbers zoals Chico Kwasi en Hamicha. Daarnaast is er ook een gevecht tussen Nordine Mahieddine en Nikola Filipovic voor een plaats in de Glory Grand Prix.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team