Zoeken

Brahim Ghali heeft ziekenhuisrekening in Spanje niet betaald

19 juni 2024 - 20:10 - Wereld

©

De Spaanse ziekenhuisfactuur van 45.658 euro voor de behandeling van Brahim Ghali, leider van de Polisario-beweging, in 2021 is nog steeds niet betaald. Dat blijkt uit documenten van de regering van de Spaanse regio La Rioja.

Brahim Ghali werd in april 2021 onder valse naam opgenomen in het ziekenhuis San Pedro de Logroño in Spanje. Hij leed aan complicaties van Covid-19. De ziekenhuisfactuur werd in juli 2021 op naam van Mohamed Benbatouche, de valse naam van Ghali, verstuurd. Nadat de betaling uitbleef, werd de factuur in september 2021 doorgestuurd naar de juridische dienst van het ziekenhuis, meldt The Objective.

Lees ook: Polisario-leider Brahim Ghali met spoed opgenomen in Spaans ziekenhuis

In december 2022 werd een nieuwe rekening op naam van Brahim Ghali verstuurd, nadat de Spaanse autoriteiten zijn echte identiteit hadden achterhaald. Ook deze rekening is tot nu toe niet betaald.

Lees ook: Zaak Ghali: Marokko staakt rechtszaak tegen Spanje

De opname van Brahim Ghali in een Spaanse ziekenhuis onder valse naam leidde in 2021 tot een diplomatieke crisis tussen Spanje en Marokko. Rabat reageerde woedend over de geheime komst van Ghali en besloot de grens met Ceuta te openen, wat leidde tot een migratiecrisis. De twee landen normaliseerden hun relaties in april 2022, nadat de Spaanse premier Pedro Sanchez zijn steun had betuigd aan het Marokkaanse plan voor autonomie van de Sahara.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team