Zoeken

Marokkaanse vrouw slachtoffer van nephuwelijk met Saoedische man

21 januari 2021 - 22:00 - Gemeenschap

©

In de rechtbank van eerste aanleg van Salé staat een ambtenaar terecht voor de medeplichtigheid aan het sluiten van een illegaal huwelijk tussen een Saoedische man en een Marokkaanse studente. De twee adouls die getuige waren van de huwelijksvoltrekking bleken geen echte adouls te zijn.

De moqqadem die terecht staat had de studente in contact gebracht met een in Jemen geboren Saoediër voor een eventueel huwelijk, meldt de krant Assabah. De aanstaande bruidegom had zelf twee beëdigde adouls voorgesteld aan de ouders van de jonge vrouw om het huwelijk voor de rechtbank te kunnen bekrachtigen.

Het echtpaar ging in Kenitra wonen waar ze met de geboorte van hun dochter een gezin hadden gesticht. Op een zekere nacht vertrok de Saoediër uit Marokko, zonder zijn vrouw hier ook maar iets over te zeggen. Nadien was hij voor de Marokkaanse vrouw niet meer bereikbaar, zijn telefoon nam hij niet op. De malafide getuigen waren ook nergens meer te bekennen nadat ze grote sommen geld van de Saoediër hadden ontvangen. De procedures voor het registreren van de huwelijksakte bij de rechtbank van Salé werden nooit uitgevoerd.

Toen de jonge Marokkaanse vrouw ontdekte dat zij in het bezit was van een valse huwelijksakte, diende ze een aanklacht in tegen de moqqadem. Tot nu toe houdt hij vol onschuldig te zijn aan de fraude. Voor de Saoedische man is een arrestatiebevel uitgevaardigd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team